Де Хеа: Чувствах се като Капитан Америка

david-de-gea-valdes-tak-geser-posisi-inti-saya

В какъв аспект най-много си подобрил играта си, откакто се присъедини към Юнайтед?

Тук съм вече четири години и мисля, че се подобрих във всяко едно отношение. Трудно е да посоча конкретно едно нещо, защото работихме здраво върху всичко.

Доколко ти помага да умееш да говориш езика, особено в комуникацията със съотборниците ти от защитата?

Всъщност, мисля, че това оказва най-голямо влияние в съблекалнята. Нуждаеш се от това и на терена, разбира се, но е от по-съществено значение в съблекалнята. Мисля, че фактът, че започнах да давам интервюта на английски също ми помогна – така успях да науча езика по-добре.

Когато първоначално дойде в Юнайтед, започна специална програма във фитнес залата, която ти помогна да увеличиш своите габарити и сила. Приключи ли вече с нея или да очакваме да станеш още по-голям и силен?

Чувствах се като Капитан Америка в рамките на една година! (смее се) Не, все още тренирам според тази програма, но не чак в такава степен като преди. Може да се каже, че сега е редуцирана, но определено прекарвах много време във фитнеса в началото и това оказа голямо влияние.

Забелязахме, че през този сезон улавяш повечето центрирания вместо да ги боксираш. Това нещо, върху което си работил на тренировки ли е?

Може да сте го забелязали сега, но мисля, че винаги съм ги хващал. На тренировка винаги обръщаш внимание на това и се опитваш да уловиш топката и това винаги е твоята първа опция. Това винаги е основната цел за един вратар. Както казах, вие може да сте го забелязали този сезон, но винаги съм се стремял да го правя.

Намираш се в най-добрата форма в своята кариера, но беше казал, че винаги има какво още да се научи. Има ли нещо специфично, което се опитваш да подобриш в играта си?

Отново ще го кажа, без значение в колко добра форма се намираш, винаги можеш да станеш по-добър и има аспекти от играта ти, където можеш да се подобриш още. Можеш да се подобриш във всичко. Няма значение колко добре играеш според хората или колко добре самият ти смяташ, че играеш, винаги трябва да продължаваш да работиш върху всеки аспект от играта си. Надявам се, че има още какво да покажа.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Де Хеа: Чувствах се като Капитан Америка, 5.0 out of 5 based on 8 ratings