Де Хеа: Сега съм в най-силната форма в кариерата ми

David de Gea Q&A
Вратaрят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа говори пред клубното издание Inside United миналия месец относно сезона досега, впечатленията му от младите момчета, които влезнаха в отбора и собствената си форма. Ето част от въпросите, на които той отговори …


Какво мислиш за развитието за борбата за титлата през първите няколко месеца от сезона?

Смятам, че във Висшата Лига има голямо конкуриране и много силни отбори, борещи се усърдно, за да се изкачат в класирането и за да спечелят лигата. Това е истинска битка, лигата е много трудна за спечелване и като всяка година ще има няколко отбора, които ще се включат в раздвижването в борбата за титлата, но да се надяваме, че ние ще сме точно там в преследване на титлата в края на сезона, тъй като това ще бъде от огромно значение.

Какво е настроението в отбора в съблекалнята и на тренировъчното игрище?
Атмосферата е страхотна. Отборът е единен, прекрасна група момчета и всички ние сме много щастливи от групата играчи, която имаме, а мисля че това е много важно за отбора, ако искаме да имаме големи постижения.

Това, че на играчи като Джеси Лингард и Андреас Перейра се дава възможност, а други като Камерън Бортуик-Джаксън и Гилермо Варела направиха своя дебют, добър знак ли е?
Да, ние имаме много млад отбор и мисля, че младите момчета, които идват от редиците на младежкия отбор се вписват много добре. Те са много добри футболисти и преди всичко представят бъдещето на Манчестър Юнайтед и смятам, че те постепенно ще се превърнат в бъдещия отбор и всички ние се радваме, че те са с нас.

Когато Юнайтед притежава топката и доминира при владеенето, може ли да се каже, че ти почти се превръщаш в пети защитник, бивайки на разположение да получиш топката и да подадеш?
Винаги се опитваме да имаме изтеглена напред защитна линия, така че вратарят трябва да бъде непосредствено зад нея и да бъде бдителен и в очакване да посрещне всяка топка зад защитата.

И да бъде готов да се включи в играта и да получи топката, когато е необходимо …
Да, точно така. Винаги трябва да си на разположение на защитата и на своите съотборници, за да им предоставиш възможност при изнасянето на топката.

Гледайки напред към предстоящото, декември винаги е много натоварен, с много точки, които да бъдат спечелени и загубени. Доколко си убеден, че Юнайтед може да посрещне Нова година на по-предизвикателна позиция?

Наясно сме, че месец декември винаги е труден, с много мачове, а умората може да се натрупа, но ние трябва да го приключим с няколко добри резултата. Работим над това в момента. Тренираме упорито и се подготвяме добре така че да можем да излезем в тези мачове в най-добра физическа форма, за да можем да завършим месеца на възможно най-високата позиция в лигата.

Ако това се случи, можем ли да атакуваме титлата през втората половина на сезона?
Да, това е което всички искаме, да продължаваме да сме в близост до върха и през април да сме на позиция, от която да можем да спечелим титлата – това е и което ще се опитаме да осъществим.

Участвате и във ФА Къп – смяташ ли, че този трофей е възможен този сезон?

Разбира се, че да печелим трофеи е това, което всички искаме … това е добре, но трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи, дали ще има някакви контузии или нещата ще вървят в наша полза. Да се надяваме, че ще успеем да спечелим нещо.

В личен план, ти наскоро навърши 25 години, имаш шест сезона футбол в първия отбор зад гърба си, а също така си и в националния отбор. Колко близо до своя пик смяташ че си на този етап?

В момента се чувствам много добре. Може би съм в най-добрата физическа форма в кариерата ми. Надявам се, че ми предстои да постигна още много в бъдеще и ще продължа да се развивам, за да достигна възможно най-високото си ниво на представяне.

 


www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Де Хеа: Сега съм в най-силната форма в кариерата ми, 5.0 out of 5 based on 2 ratings