Дейвид Гил напуска Юнайтед

dgillstepdown– Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил ще освободи позицията през месец юни, но ще остане част от борда на клуба.

– Заместник-изпълнителният директор Ед Уудуърд ще наследи Гил, а Ричард Арнолд ще заеме позицията на Group Managing Director.

(NYSE:MANU) Дейвид Гил ще осовободи позицията на изпълнителен директор на Манчестър Юнайтед АД, считано от 30 юни 2013г.

55-годишният Гил се присъедини към борда на клуба през февруари 1997 като финансов директор, а през септември 2003 стана изпълнителен директор. Той ще остане част от борда на Манчестър Юнайтед.

Заместник-изпълнителният директор Ед Уудуърд ще поеме неговите отговорностите.

Обявявайки напускането си Дейвид Гил заяви:

„За мен бе истинска привилегия да служа на Манчестър Юнайтед за прекрасните 16 години – последните 10 от които като изпълнителен директор. Работих заедно с най-добрият мениджър в историята и да бъда част от това, което смятам за най-добрия клуб в най-добрия спорт в света.“

„Решението да напусна беше трудно, защото обичам този клуб и както казва един от банерите на феновете – „той е повече от религия“. Изпитах няколко невероятни върхове, като Требъла през 1999 и Дубъла през 2008, но и някои разочарования, като да загубиш титлата в последната секунда на сезона миналата година. Но това прави този клуб и този спорт толкова завладяващи.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Коментирай