Големият сезон на Пауъл

Ramires, Nick PowellБрайън Робсън очаква младите играчи на Манчестър Юнайтед да се наложат през новия сезон. Бившият капитан на Червените Дяволи смята, че предстои голям сезон на Ник Пауъл.

Миналогодишната покупка от Крю Алекзандра претърпя операция през лятото и остана извън състава за лятното турне. Въпреки това тийнейджърът ще се опита да се наложи в първия отбор, ако не бъде приета някоя от офертите за наем.

Една от причините му за оптимизъм е факта, че Дейвид Мойс го гледа заедно със Сър Алекс Фъргюсън и Майк Филън в мача от Втора Лига срещу Алдършот през май 2012 г., вероятно защото е бил цел за трансфер и в Евертън.

В състава има голям потенциал и новият мениджър Мойс е окуражен, че играчите ще стават все по-добри.

„Смятам, че Давид Де Хеа се включи много добре,“ каза Робсън за ManUtd.com. „Рафаел и Джони Евънс изиграха страхотен сезон. Що се отнася до Дани Уелбек и Том Клевърли, искам да видя повече от Том през следващата година.

„Мисля, че ще видим силно представяне от Фил Джоунс и Крис Смолинг, които бяха прекъснати от контузии, и ще е много интересно да видим Ник Пауъл, защото той е много добър играч, но не успя да се наложи миналата година. Това ще е голям сезон за него. Естествено Уилфред Заха ще получи игрово време, но що се отнася до другите младежи, искам да видя развитие от тях.“

Робсън смята, че Юнайтед ще изчака с решението дали Пауъл да бъде даден под наем на някой от клубовете, които според слуховете се интересуват от него.

„Понякога забавяш тези решения, докато мине лятната подготовка и видиш как се представят играчите в контролите,“ обясни Робсън. „Тогава решаваш. Дали е добре за играча да го задържиш без да го използваш в първия отбор или е по-добре да го дадеш под наем за два или три месеца?

„Или пък може да изчакаш до януарския трансферен прозорец и да го дадеш за шест месеца, след което да решиш дали да го върнеш или да го оставиш под наем. Решенията за младите играчи трябва да се взимат в движение, а не на този етап от сезона.“

Робсън се възползва от сделка за наем, когато беше начело на Уест Бром. Той си осигури временно услугите на Кийрън Ричардсън от Юнайтед през 2005 г. и това се оказа решаващо за спасението на отбора от изпадане от Висшата Лига.

„Кийрън игра огромна роля и това показва значението на този тип сделки,“ добави Робсън. „Той беше много добър и това беше от голямо значение за сезона ни, защото без Кийрън най-вероятно нямаше да се спасим. Той имаше голямо влияние.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Големият сезон на Пауъл, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Коментирай