Гигс обещава помощ на Мойс

Britain Soccer Champions LeagueРайън Гигс казва, че пристигащият мениджър Дейвид Мойс ще има пълната подкрепа на опитните играчи в клуба.

Въпреки това Гигс е съгласен, че заместването на Сър Алекс Фъргюсън, който се оттегля след близо 27 години на успехи и трофеи, ще бъде стряскаща задача за Мойс.

Гигс каза за Daily Telegraph: „Дейвид Мойс пристига в отбор с добра атмосфера, много добри играчи и силен колектив, което е предимство за него.

„Недостатъкът е, че трябва да замести най-успешния мениджър в историята.

„Обичайно мениджърите отиват в клуб, където нещата не вървят добре, но при нас не е така и не знам дали ще е по-трудно или по-лесно за Дейвид.

„Но имаме добра атмосфера в съблекалнята и ако мениджърът се нуждае от помощ, по-опитните от нас ще я осигурят. В този клуб винаги е било така, още откакто аз дойдох.“

Мойс впечатли през дългия си период начело на Евертън и Гигс казва, че работата му на Гудисън Парк му е донесла респект в очите на звездите в Юнайтед.

„Той свърши страхотна работа там и това е очевидно когато играем срещу неговия отбор, никога не е лесно срещу тях,“ каза Гигс.

„Някои бивши наши играчи отидоха в Евертън и постигнаха успехи, например Тим Хауърд и Фил Невил. Те казват, че Дейвид работи здраво и очаква от играчите си същото.

„Той поставя високи цели, но ние сме свикнали с това.“

Гигс ще изиграе последния си мач под ръководството на Фъргюсън в неделя и казва, че ще е странно да работи за друг мениджър през следващия сезон.

„Имал съм само един мениджър на клубно ниво и имах късмета това да е може би най-добрият мениджър в историята,“ каза уелсецът.

„Със сигурност не вярвах, че ще се откаже преди мен. Ще бъде странно през следващата година.

„В неделя ще има много емоции, защото това ще е последният му мач като наш мениджър.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Гигс обещава помощ на Мойс, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай