Гигс и Скоулс ще станат треньори в Юнайтед

BRITAIN SOCCER CHAMPIONS LEAGUEСър Алекс Фъргюсън е уверен, че двете живи легенди в неговия състав – Пол Скоулс и Райън Гигс ще станат част от треньорския екип на Олд Трафорд, когато решат да се откажат.

Фърги сподели, че иска Гигс и Скоулс да предадат своя опит на новото поколение играчи в клуба по подобие на модела в Байерн Мюнхен. Според него обаче няма варианти един от двамата да го наследи на поста мениджър.

„Гигс и Скоулс ще станат част от моя екип. Всичко е готово за това“, заяви Сър Алекс.

„Не искам да ги натискам прекалено и мисля, че моят наследник трябва да е треньор с повече опит. Гигс и Скоулс трябва да започнат своите кариери като треньори първо на младежите, резервите. Времето е пред тях.“

„Ще видим след 10 години какво ще постигнат. И двамата са интелигентни и много работливи. Виждам ги в треньорското ръководство, както Герд Мюлер и Сеп Майер в Байерн Мюнхен”, обяснява мениджърът.

„В Байерн големите играчи от миналото имат силно влияние върху отбора. Днес можете да видите, че Михаел Тарнат, Волфганг Дремлер, Паул Брайтнер и много други бивши играчи на Байерн работят в клуба. Те са част от административната, финансовата и дипломатическата структура на Байерн, начело с Франц Бекенбауер, Карл-Хайнц Румениге и Ули Хьонес. Ето защо те намериха голям мениджър като Пеп Гуардиола”, казва Фърги за френския „Екип”.

Според него Робин ван Перси притежава характера, за да бъде легенда на Олд Трафорд.

„Мен ме интересуват само играчи, които искат силно да играят за Юнайтед и не умеят да губят, като мен. Ван Перси е такъв. Той се адаптира бързо и веднага осъзна, че има само една идея в моя ум – победа. Сега той играе с Фърдинанд, Видич, Евра, Гигс, Скоулс, Карик. Те са родени победители”.

Novsport.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Гигс и Скоулс ще станат треньори в Юнайтед, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай