Ван Перси ще запази номер 20

Britain Soccer Premier LeagueРобин ван Перси потвърди, че ще продължи да носи фланелката с номер 20 през сезон 2013/14, въпреки възможността да вземе номер 9.

Когато холандецът се присъедини към Червените Дяволи, той избра номер 20, защото беше решен да помогне на клуба да спечели 20-тата си титла в първенството.

Мисията беше постигната, но в United Review ван Перси потвърждава, че ще запази номера си и през следващия сезон.

„Ще го запазя,“ каза той. „Мога да взема номер 9, но не мисля да го правя. С номер 20 се чувствам добре.

„Не искам да съм нечестен с феновете, които имат номер 20 на фланелките си. Не искам да се налага да си купуват нова фланелка. Това е добър номер за мен и ще празнувам 20-тата титла още една година. Оставам с него.“

Холандецът разкри, че е бил сигурен „от първия ден“, че ще спечели трофей през този сезон.

Досега той имаше само една купа – ФА Къп от 2005 г. – за осемте си години в Арсенал преди да премине в Юнайтед. Девет месеца по-късно той вече е шампион на Висшата Лига.

Решението на ван Перси да напусне Лондон, където беше капитан, изглежда беше оправдано.

„Ако имах съмнения, нямаше да напусна. От първия ден бях сигурен, че ще печелим трофеи – не след две години, а сега. Видях как играчите тренират, как се държат, как живеят, техния характер, как работи ръководството, как действа мениджърът… Когато комбинираме всички тези елементи, се получава отбор от шампиони.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Ван Перси ще запази номер 20, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай