Ван Перси спечели наградата на феновете

manchester-sunderland-1Феновете на Манчестър Юнайтед отличиха прекрасния първи сезон на Робин ван Перси и той спечели наградата Сър Мат Бъзби за играч на годината на церемонията на Олд Трафорд.

Нападателят спечели наградата с 41.5 процента от гласовете на феновете, изпреварвайки Майкъл Карик (29 процента) и Давид Де Хеа (11.5 процента), които останаха съответно на второ и трето място.

„Това беше планът ми през цялото време,“ пошегува се той. „Ако трябва да съм честен, това надминава очакванията ми. Да бъда част от колектива ми повлия силно още от първия ден. Начинът, по който ме посрещнаха беше невероятен и разбира се, беше удоволствие да работя със Сър Алекс и Майк Филън.

„Да спечелиш трофей е фантастично. Но пътят до титлата е може би още по-хубав. Да сме заедно всеки ден и да работим върху подробностите, да ставаме по-добри стъпка по стъпка, да побеждаваме съперниците и накрая най-хубавото чувство, когато вдигнем трофея.

„Годината беше невероятна. Искам да благодаря на всички играчи, на целия персонал и на феновете, които бяха страхотни от първия ми ден. За мен беше чест. Всичко това имаше огромно въздействие върху мен и все още съм развълнуван от това, което се случи през последните 10 месеца. Надявам се да се справяме още по-добре и да печелим още трофеи.“

Запитан дали следващата цел е Шампионската Лига, той отговори: „Би било чудесно. Показахме, че можем да се съревноваваме с най-добрите. В мача с Реал Мадрид например всичко беше организирано перфектно. Планът ни работеше. Печелехме и затова начинът, по който отпаднахме, беше жесток, но това е част от футбола. Ако искаш да бъдеш победител, първо трябва да се научиш да се справяш с разочарованията. Клубът ни е пълен с победители. Всички знаят как се печели и всички работят здраво. Това ми харесва много.“

Ван Перси отдаде заслуженото на Сър Алекс Фъргюсън и сподели, че винаги ще цени единствения си сезон под ръководството на легендарния мениджър на Юнайтед.

„Работих с този велик мениджър и велик човек само една година,“ каза той. „Беше чест за мен и имаше огромно влияние. Опознахме се. Виждаме се всеки ден и той се грижи за момчетата сякаш са негови собствени деца. Винаги ни защитава. Срещите, които организира, са невероятни. Беше удоволствие за мен и се гордея с това.“

Това беше втората награда за вечерта за ван Перси, след като страхотното му воле срещу Астън Вила беше избрано за Гол на сезона с голяма разлика.

25-те гола на холандеца бяха изключително важни в борбата на Юнайтед за титлата във Висшата Лига, но подаванията и работоспособността му бяха също толкова впечатляващи.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Ван Перси спечели наградата на феновете, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Коментирай