Ван Гаал търси нови „пазачи“ в Юнайтед

rooneycaptain

Луис ван Гаал отново подчерта важната роля на младите играчи в плановете му за Манчестър Юнайтед, заявявайки, че те може да са „пазачите“ на клуба вървейки напред.

Холандецът определя пазач като някой, който е внедрен в самоличността и идеологията на клуба и е бил обучаван от ранна възраст, какъвто е случаят с Уейн Рууни, пристигнал в Юнайтед като малък. Рууни наскоро отбеляза 10 години престой в клуба, след преминаването му от Евертън. Дълъг период, който го изстрелва на първо място в очите за мениджъра, що се отнася за новия капитан на отбора.

„Много е важно за отбор като Манчестър Юнайтед да има хора, които да са пазители на културата.“, заяви ван Гаал пред медиите.

„Всеки играч от академията на клуба може да е пазач. Играчите от 92′ (Бекъм,Бът,Гигс,Невил и Скоулс) също са били пазители на културата. Трябва да имаш много добро обучение на младите, ако искаш да имаш повече пазители.“

„Уейн Рууни също е пазител на културата и капитан, така че може да предаде традициите на неговите съотборници.“

Ван Гаал спомена важните играчи на които е помогнал в предишните отбори и намеренията му да го направи с Червените Дяволи.

„Направих го в Барселона, където дадох шанс на Шави,Иниеста,Пуйол и Валдес.В Байерн Мюнхен разполагах с Бадщубер,Мюлер и Алаба. Искам да направи същото нещо и тук, но младите играчи трябва да се възползват от шансовете, които им давам.“

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)
Ван Гаал търси нови "пазачи" в Юнайтед , 4.6 out of 5 based on 5 ratings

Коментирай