Ван Гаал: Трябва да победим Йоувил

vangaal_Manchester-United-Press-Conference

Луис ван Гаал изгаря от желание да избегне разочарованието със своят Манчестър Юнайтед от тазгодишното издание на Кепитал Уан Къп и да постигне победа срещу Йоувил Таун в неделя, когато Червените Дяволи започват кампанията си във ФА Къп.

В самото начало на ерата на холандеца, един доста променен състав на Юнайтед излезе за двубой с МК Донс в една, оказала се тежка августовска вечер, когато момчетата на Карл Робинсън изхвърлиха тима на Луис ван Гаал от състезанието, благодарение на по два гола съответно от Уил Григ и Беник Афобе за крайното 4-0.

Оттогава обаче нещата на Олд Трафорд се промениха в положителна насока и Юнайтед ще отпътуват за Хюиш Парк в среща от третия кръг на ФА Къп, представлявайки много по-голяма заплаха за противника. Въпреки че Червените Дяволи се изкачиха до третото място във Висшата Лига, Ван Гаал все пак очаква задачата в неделя да бъде подобна на тази, поставена от Донс и този път е твърдо решен да се справи с нея.

Босът заяви пред MUTV: „Преживях същото и срещу МК Донс, които също са в Лига 1. Никога не се знае в мачовете за купата. Трябва да спечелиш, защото напускаш турнира, ако загубиш. Трябва да победим Йоувил, но всеки тим в Англия иска да спечели срещу Манчестър Юнайтед, така че ще бъде трудно.“

„Всичко ще бъде различно, тъй като се изправяме срещу отбор от по-ниска дивизия – терена, стадиона. За футболистите дори е още по-трудно да се подготвят за такъв сблъсък, особено играейки толкова много около Коледа.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Ван Гаал: Трябва да победим Йоувил, 5.0 out of 5 based on 4 ratings