Ван Гаал с подробности около контузиите в Юнайтед

9DD09C0379884A61BA5C85970F33A61F

Луис ван Гаал се надява, че атакуващото дуо Уейн Рууни и Антони Марсиал ще са на разположение за срещата от Шампионска лига срещу ПСВ Айндховен на Олд Трафорд следващата седмица. Очаква се Андер Ерера и Фил Джоунс да пропуснат срещата.

Мениджърът на червените дяволи заяви, че конзузиите на Ерера и Джоунс в мача срещу Уотфорд не са сериозни. Червените все пак съумяха да извоюват победа с 2-1 на Викаридж Роуд. Джеймс Уилсън пропусна срещата заради проблем с коляното.

Юнайтед се нуждае от победа, за да си подсигури мястото в директните елиминации в Шампионска лига. Мениджърът трябва внимателно да проучи състоянието на всеки играч след трудно спечелената среща в събота.

„В момента сме в лош период и страдаме от доста контузии.” – каза ван Гаал. – „По време на мачовете на национално ниво Валесия претърпя операция, Люк Шоу също (Левият бек на Манчестър Юнайтед е с двойна фрактура на десния крак). Сега Джоунс и Ерера няма да бъдат на разположение в сряда.

„На пръв поглед контузиите им не изглеждат сериозни, но трябва да играем отново доста скоро. Джоунс навехна глезена си, а Ерера е с разтежение в подколянното сухожилие. Рууни е болен, би трябвало да му мине за няколко дни. Очаквам да се появи в сряда, но никога не се знае как може да се развие болестта. Днес той беше у дома, дадохме му почивка, за да се лекува. Утре се завръща. Марсиал е другата въпросителна за срещата в сряда. Въпреки че контузията не е толкова сериозна, както беше описана от медиите, все още очакваме потвърждение дали ще е на разположение.”

Уилсън пропусна пътуването до Хартфордшър.Неговото място на скамейката беше заето от осемнайсетгодишният Маркъс Рашфорд.

„Уилсън беше с подуто коляно след тренировката. Не пуснах в игра Маркос Рохо, защото имаше проблем с часовата разлика. Уилсън не е играл от шест седмици, не е в най-добрата си форма. Не може да се появиш в среща от Шампионска лига без да си влязъл в нужния ритъм на игра. Разполагах с Рашфорд на скамейката. Той е един страхотен млад талант, но му липсва опита на Уилсън.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Ван Гаал с подробности около контузиите в Юнайтед, 5.0 out of 5 based on 3 ratings