Ван Гаал: Рой Ходжсън е прав да пуска Рууни като нападател

Луис Ван Гаал призна, че би пускал Уейн Рууни като напдател ако беше на мястото на мениджъра на Англия.

Ван Гаал използва Рууни в момента в центъра на терена, заради „баланса“, за който спомена, като в последния мач срещу Бърнли дори го постави в ролята на дефанзивен полузащитник.

Ходжсън каза тази седмица, че няма намерение да променя истинската позиция на Рууни, а капитанът е близо и до задминаване на Сър Боби Чарлтън по голове в английския национален отбор за всички времена. Ван Гаал призна, че мениджърът на Англия е прав.

Холандецът каза: „В отбора на Г-н Ходжсън, Рууни вероятно спомага много повече за отбора на Англия като напдател, в интерес на истината и аз бих го поставил там, ако бях мениджър на албионците. Той (Ходжсън) трябва да сравни Рууни с другите си нападатели, и кое ще е най-добро за отбора, това, което и аз трябва да направя е да ги сравнявам в моя отбор. Трябва да избирам между Радамел Фалкао, Робин Ван Перси и всички други нападатели, които имам, затова моята преценка е съвсем различна.“

Мениджърът каза, че дори цени Рууни като „може би най-добрия нападател, който има“, но това не означава, че третият в листата за всички времена голмайстор на Юнайтед ще започне като нападател в близко бъдеще.

„Не е така, че някой в моя отбор не е добър играч. Трябва да проверя на каква позиция всеки играч допринася най-много за общото благо. Отборът е по-важен, отколкото индивидуалните качества на играча. „, завърши Ван Гаал своя разбор за Уейн Рууни.

Холандецът беше резервиран в коментарите си за Давид Де Хеа, който беше посочен за най-ключовият играч на Юнайтед този сезон от Кевин Дейвис – ветеранът, който ще се изправи срещу Червените Дяволи с неговия Престън за ФА Къп в понеделник.

Попитан дали Де Хеа в момента е най-добрият в света, Ван Гаал каза: “ Никога не отговарям на подобни въпроси, защото не мога да говоря за чуждите вратари, а само за моя вратар. Той не ни спасява точки, защото негово задължение е да спасява топки, които идват към нашата врата. Вие (журналисти и специалисти) смятате, че това, че Де Хея спасява изстреляни топки към нашата врата е някакво изключение? Но това далеч не е така.“

Очаква се Де Хеа да стартира като титуляр на Дийпдейл, след като Виктор Валдес продължава да работи върху своя фитнес след дълготрайната контузия в коляното.

Ван Гаал каза: „След като си бил аут за повече от една година, трябва да се докажеш на по-ниско ниво. Както Ашли Йънг или Майкъл Карик, нормално е“, завърши мениджърът.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Ван Гаал: Рой Ходжсън е прав да пуска Рууни като нападател, 5.0 out of 5 based on 5 ratings