Ван Гаал: Рисковете ни се отплатиха

LVG 3-5-2

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал вярва, че тактиктическите промени през втората част, които върнаха Червените Дяволи към защита с четирима, са бил ключа осигуряващ важната победа срещу КПР в столицата.

През неорганизинарното първо полувреме, опитвайки се да намери ритъма срещу упоритият екип на Хари Реднап, Юнайтед имаше едва няколко положения. Мениджърът усети, че играта на отбора му се нуждае от допълнителна скорост и въведе Джеймс Уилсън в битката, в допълнение към по-рано включилия се Маруан Фелайни.

„Смятам, че темпото винаги е важно, затова и опитахме да играем с Анхел ди Мария като нападател,“ заяви ван Гаал пред MUTV. „Когато промених схемата, исках скорост или темпо и в атакуващата линия, затово и промених нещата по този начин. Това е промяна в атака, която води до много рискове, но ние победихме с 2-0 и смятам, че си заслужаваше.“

В другия край на терена, босът беше също толкова доволен да види правещата впечатление защита, затваряща се чрез Маркос Рохо и Антонио Валенсия.

„Организацията в защита бе добра от самото начало,“ добави холандецът. „Имахме само един мач срещу Лестър Сити, с пет допуснати гола и поради това имахме лоша голова разлика, но смятам, че имаме много добра организация в защита, така че това не е проблем.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Ван Гаал: Рисковете ни се отплатиха, 5.0 out of 5 based on 5 ratings