Ван Гаал: Първенството е приоритет

vangaal-happy-after-festive-period

Луис ван Гаал е доволен от начина, по който Манчестър Юнайтед са се справили с натоварения празничен период и сега неговите футболисти ще разполагат с цяла седмица да се подготвят за домакинството срещу Саутхемптън в неделя.

Червените Дяволи не успяха да победят при визитите си на Тотнъм и Стоук Сити, записвайки две поредни равенства, но въпреки това скъсиха на 9 точки дистанцията до лидерите във Висшата Лига Челси и Манчестър Сити, които си поделят първото място с равни показатели.

„Щастлив съм, че оцеляхме през празничния период“, коментира Ван Гаал. „Разполагах с малка група от футболисти, между които да избирам и не можех да правя много промени. Въпреки това се приближихме малко до Челси и се класирахме за четвъртия кръг във ФА Къп. Какво повече бих могъл да искам като мениджър?“

ФА Къп очевидно е турнир, който босът иска да спечели и Райън Гигс му е споделил, че това е трофей, който все се изплъзва на Червените Дяволи от 2004 насам. И при задаващия се жребий за четвъртия кръг в понеделник вечер от 21:34ч., Ван Гаал открито заяви пред журналистите намеренията си в надпреварата.

„Искаме да спечелим трофей“, отсече холандецът. „Моят фантастичен асистент-мениджър ми каза, че Юнайтед не е печелил тази купа от 11 години. Основният приоритет си остава първенството, обаче, защото девет точки не са толкова много, а осем са дори още по-малко!“

 

www.manutd-bulgaria.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Ван Гаал: Първенството е приоритет, 5.0 out of 5 based on 5 ratings