Ван Гаал обясни смените си

 

AB0AE2C990494640A5934CA751A1E483.1

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сподели, че смените му при нулевото равенство с Тотнъм днес не са били продиктувани от представянето на футболистите, а от натрупалата се умора.

Холандецът направи три дефанзивни промени по време на срещата на Уайт Харт Лейн, която бе втора в рамките на три дни за Червените Дяволи. На почивката Рафаел се появи на мястото на Антонио Валенсия, а впоследствие Крис Смолинг и Люк Шоу замениха съответно Джони Евънс и Пади МакНеър.

„Направих тези промени, защото футболистите бяха изморени, а не защото не са играли добре. Трябваше да ги направя и ми се иска да имах възможност за повече, защото силите на нападателите също бяха на привършване“, коментира той пред MUTV.

„Играчите бяха изтощени, защото трябваше да играем два пъти за 48 часа. Научно доказано е че човешкото тяло не може да се възстанови за два дни и днес видяхме ефекта от това.“

Юнайтед започна двубоя с непроменен състав от победата над Нюкясъл на Боксинг Дей, но Ван Гаал призна, че е бил ограничен откъм избора за стартови 11. „Все още имаме четирима контузени, а Маруан Фелайни е болен. Анхел ди Мария, Дейли Блинд, Маркос Рохо и Андер Ерера понастоящем не са на разположение.“

Все пак, новините за последния бяха добри, като Ван Гаал добави: „Андер Ерера ще се завърне идната седмица“, в която Червените Дяволи гостуват на Стоук в първия ден от новата година като този път ще имат три дни между днешния и следващия си двубой.

 

www.manutd-bulgaria.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Ван Гаал обясни смените си, 5.0 out of 5 based on 4 ratings