Ван Гаал обясни ситуацията с Валдес

victor-valdes

Луис ван Гаал отрече значимостта на това Виктор Валдес да тренира със състава на Манчестър Юнайтед и не беше склонен да коментира спекулациите, че може да подпише с бившия вратар на Барселона в бъдеще.

Валдес скъса кръстни връзки през март и пропусна Световното първенство в резултат на това. Той отказа да подпише нов договор с каталунския клуб през лятото и в четвъртък прие предложението да завърши възстановяването си на клубната база на Юнайтед.

Ван Гаал работи с национала на Испания в Барселона през сезон 2002/03 и на традиционната пресконференция днес се изказа ласкаво за 32-годишния вратар.

„За мен това не е изненадващо, защото съм го правил и преди за много други играчи“, сподели холандецът. „Имам добри взаимоотношения с много футболисти. Аз предоставих подобна възможност и на Роналд де Бур, и Едгар Давидс, когато те се нуждаеха от това, така че ситуацията с него е същата.“

„Робин ван Перси, когато игра за мен за националния отбор на Холандия миналата година – позволих му да дойде при нашия медицински екип и да се възстанови за Световното първенство. Същото е. Тогава все още не бях мениджър на Юнайтед. Винаги съм го правил и то не само с големи играчи, а и такива, за които не сте чували.“

Попитан за възможността да подпише с Виктор Валдес, ван Гаал беше сдържан в отговора си: „Манчестър Юнайтед винаги е с отворени очи“, каза той.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Ван Гаал обясни ситуацията с Валдес, 4.0 out of 5 based on 3 ratings