Ван Гаал: Никога не ставам до тъчлинията

vangaal-dugout-position

Луис ван Гаал разкри причината, поради която рядко се е изправял край тъчлинията по време на 11-те си мача начело на Манчестър Юнайтед.

Тенденцията холандецът да остава на мястото си на резервната скамейка беше забелязано от феновете на Червените Дяволи и им направи впечатление, когато той за първи път стана до тъчлинията след червения картон на Крис Смолинг при загубата на Етихад в дербито миналата неделя.

На традиционната петъчна пресконференция, Ван Гаал обясни защо предпочита да наблюдава мачовете от своето място.

„Винаги съм на скамейката, защото моята философия е да подготвим футболистите да изиграят мача по определен начин, а когато крещиш от тъчлинията, няма как някой да те чуе по време на самия мач, особено като играем на Олд Трафорд“, заяви босът, визирайки шума от трибуните.

„Конкретно срещу Сити, когато отидох до тъчлинията, това беше, за да пренастроя нашата формация след изгонването на Крис Смолинг. Затова бях там, но обикновено никога не го правя.“

Юнайтед приемат Кристал Палас в събота на Театъра на Мечтите и Ван Гаал очаква неговият колега и противник, Нийл Уорнък, да го подложи на трудно изпитание.

„Мисля, че всеки опонент във Висшата Лига е труден за побеждаване и вече видяхме това“, добави той. „Имаме 13 точко от 10 изиграни мача и това е доста под очакваното от нас, а и от феновете.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Ван Гаал: Никога не ставам до тъчлинията, 5.0 out of 5 based on 4 ratings