Ван Гаал: На турнето ще дам шанс на младите

champions2015Луис ван Гаал разкри пред ManUtd.com, че възнамерява да вземе доста младежи на турнето в САЩ.

Предсезонното турне ще бъде чудесна възможност за някои млади играчи да спечелят място в първия отбор през сезон 2015/16. По време на подготовката си в Америка Юнайтед ще се изправи срещу Клуб Америка, Сан Хосе Ърткуейкс, Барселона и Пари Сен Жермен в турнира Интернешънал Чампиънс Къп.

Тайлър Блакет и Джеси Лингард дебютираха за Червените Дяволи в първия мач от сезон 2014/15 срещу Суонзи Сити, след като впечатлиха по време на предсезонното турне. Младият защитник Блакет дори записа 12 мача във Висшата Лига през изминалия сезон.

„Ще взема доста младежи на турнето в САЩ“, заяви ван Гаал. „Те ще получат възможност да се докажат, след което ще видим как ще се развият. Винаги можеш да получиш шанс, особено по време на предсезонната подготовка. И когато се възползваш от тази възможност, можеш да се присъединиш към първия отбор.“

Фактът, че отборът на Уорън Джойс спечели титлата във Висшата Лига до 21г., предполага, че в академията на клуба има достатъчно талант и ван Гаал подчерта, че промотирането на младите играчи в първия тим трябва да бъде приоритет.

„Спечелването на титлата от страна на втория отбор е фантастично“, обясни мениджърът. „Но смятам, че включването на играч в първия отбор е много по-важно.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Ван Гаал: На турнето ще дам шанс на младите, 5.0 out of 5 based on 5 ratings