Ван Гаал доволен от прогреса на Шоу

lukeshawfirstgame

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази задоволството си от това как върви възстановяването на Люк Шоу.

Лятното попълнение от Саутхемптън все още не е взел участие в състезателен мач за Червените Дяволи, след като получи контузия на тренировка след завръщането на клуба от предсезонното турне.

По време на визитата в САЩ, ван Гаал разкри, че е изготвил специална програма за 19-годишния, за да подобри физическото си състояние и да достигне необходимото за Юнайтед ниво.

Въпреки коментарите на Рой Ходжсън относно състоянието на Шоу по-рано тази седмица, ван Гаал разсея всякакви съмнения относно младежа и го поздрави за усилията, които полага, след като се контузи.

„Говорих с него в САЩ и му казах, че е дошъл в не добра кондиция. Затова промених неговата програма и той изпълни всяко едно мое указание, за да се подобри. Сега той е за пример в съблекалнята и тренира фантастично“, заяви мениджърът на Червените Дяволи.

„Когато възнамерявате да напишете нещо, може би е по-добре да ме попитате дали той се справя добре, или не“, добави той пред репортерите. „Прочетох някои много неприятни материали за него. Вече би трябвало да ме познавате и да знаете, че съм открит човек и че ще отговоря на вашите въпроси.“

Когато бе попитан за думите на Ходжсън, ван Гаал каза: „Да, Люк не е във форма, в момента, защото е контузен. Но Рой Ходжсън не може да съди за това, защото не съм го виждал тук по време на някоя тренировка. Мисля, че той има предвид Световното първенство. Но сега Люк върши чудесна работа.“

Въпреки изобилието от контузии, днес имаше позитивни новини относно възстановяването на Майкъл Карик след операцията в глезена, която му бе направена миналия месец. „Майкъл също напредва. Днес му беше премахнат предпазния ботуш, така че е щастлив ден за него“, разкри ван Гаал.

Мениджърът обаче потвърди, че остава един от десетте отсъстващи поради контузии играчи, заедно с Шоу, Сам Джонстън, Рафаел, Крис Смолинг, Андер Ерера, Маруан Фелайни, Шинджи Кагава, Джеси Лингард и Джеймс Уилсън.

 

www.manutd-bulgaria.com

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Ван Гаал доволен от прогреса на Шоу, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Коментирай