Ван Гаал впечатлен от Смолинг и Ерера

Louis van Gaal-after-cambridgeМениджърът на Манчеестър Юнайтед Луис Ван Гаал поздрави резервите Крис Смолинг и Андер Ерера за приноса им към победата с 3-1 над Бърнли.

Смолинг се разписа два пъти и получи наградата за Играч на Мача, докато коментаторът от клубната телевизия Дейвид Мей сложи и Андер Ерера редом до Смолинг. И двамата дадоха своята заявка за титулярн място за мача с Престън Норт Енд във ФА Къп през следващата седмица, въпреки че цялостното представяне на отбора снощи разочарова холандецът.

Запитан дали принудителните смени на Фил Джоунс и Дейли Блинд са затруднили представянето на отбора му в мача, Ван Гаал отговори: „Не мисля, че резервите ни се справиха зле! Харесвам Смолинг. Той вкара два пъти, а никога преди това не го беше правил в един мач, самият той ми го сподели. Отделно през второто полувреме той игра на високо ниво, щастлив съм за него. Също Ерера, който влезна вместо Блинд игра много добре, според мен.“

Червените Дяволи не успяваха да впечатлят през първото полувреме и имаха голям късмет да се приберат на почивката с гол преднина, благодарение на голът на Смолинг в продължението.

„Не беше добро първо полувреме“, призна Ван Гаал. „Не играхме добре и Бърнли бяха по-добрият отбор на терена. Но пък бяхме напред в резултата, за което бях доволен. Окей, дори и да беше след два корнера. Ние тренираме много корнерите, но все пак имахме късмет с този резултат на почивката.  Трябва все пак да отбележа, че доста се подобрихме през второто и създадохме повече шансове, освен това отбелязахме и трети гол. Можехме да вкараме и повече, освен това Бърнли имаха само един шанс.“

Мениджърът разкри, че смята тази седмица отборът му да играе с по-голяма скорост, по-бързи пасове, но имаше много малко от това през снощния мач.

„Не“, отговори холандецът, запитан дали е видял подобна игра от своите играчи. „Защото от Бърнли ни пресираха и ние губихме топката. Всяка втора топка отиваше в противника. Не задържахме добре топката и няма как да й придадеш нужната скорост, при тази игра. Трябваше да играем по-бързо, но след като губиш топката с първия или втория пас, знаеш, че това няма как да стане.“, завърши Ван Гаал.

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Ван Гаал впечатлен от Смолинг и Ерера, 5.0 out of 5 based on 4 ratings