Важна седмица за Червените Дяволи

Ryan GiggsМанчестър Юнайтед лети за Швеция днес следобед, в началото на седмица, включваща три мача в три различни града и шанс за Дейвид Мойс да спечели първия си трофей с Юнайтед в срещата за Комюнити Шийлд.

Мачът срещу Уигън Атлетик на Уембли е последен в предстоящите натоварени седем дни, които започват с приятелска среща в Стокхолм срещу АИК и включват бенефиса на Рио Фърдинанд срещу Севиля на Олд Трафорд в петък.

Очаква се Мойс да пусне силен състав в Швеция, включително играчите, които пропуснаха турнето в Тайланд, Австралия, Япония и Хонг Конг заради контузии или удължени почивки.

Трите мача ще предоставят възможност за изпробване на играчите преди първия мач от Висшата Лига за Червените Дяволи, гостуване на Суонзи на 17-ти август. Но най-голямо значение за играчите, феновете и новия мениджър на Манчестър Юнайтед ще има Комюнити Шийлд.

За Дейвид Мойс това е шанс да започне кариерата си начело на Червените Дяволи с трофей.

В интервю за официалното списание Inside United Мойс призна, че иска да спечели купата, но и заяви, че огромна част от заслугата е на друг.

„Ще се опитам да направя това първия си трофей от много, но ако спечелим, това би било заслуга на Сър Алекс,“ каза той. „Заради неговата добра работа във Висшата Лига имаме възможност да играем за Комюнити Шийлд.

„Ще направя всичко възможно да довърша започнатото, но Сър Алекс трябва да обере овациите, ако успеем на Уембли.“

Юнайтед играе срещу АИК в Стокхолм във вторник (6-ти август), срещу Севиля на Олд Трафорд в петък (9-ти август) и срещу Уигън Атлетик на Уембли в неделя (11-ти август).

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Важна седмица за Червените Дяволи, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Коментирай