Блинд у дома, на и извън терена

Blind about Manchester

Дейли Блинд изглежда е като у дома си в отбора на Юнайтед и, както самият той обясни в интервю за списание Inside United, той се чувства като у дома си и в Манчестър …

Имаше време да се приспособиш към английския футбол, какви са приликите и разликите между футбола във Висшата Лига и в Ередивизи?

Най-голямата разлика е, че във Висшата Лига се играе на много по-високо темпо. В Холандия има моменти в мача, в които можеш да си кажеш ‘ОК, нека си вземем почивка за няколко минути и да разиграваме топката!'(смее се). Когато изиграх първия си мач тук, забелязах разликата и бях малко изморен. Темпото определено е по-високо тук.

Високото темпо ли е едно от най-приятните черти на английския футбол?

Да. Това е едно от нещата, които харесвам, а също и че всеки отбор във Висшата Лига е способен да победи всеки друг отбор. Нивото и темпото са високи. В Холандия наистина само четири или пет отбора се борят за титлата – има голяма разлика с останалите.

А относно Манчестър – доколко се наслаждаваш на живота извън терена тук?

Харесва ми. Живея в града и обичам да живея в центъра. Беше същото, когато живеех в Амстердам. Обичам тълпата и шумотевицата около мен. На приятелката ми също много и харесва тук. Градът е хубав и ние му се наслаждаваме. Когато подписах заминах с националния отбор, така че изпратих майка ми и приятелката ми да огледат няколко къщи и им казах да ми изпратят няколко снимки, ако намерят някоя, която им хареса. Искахме да вземем решение възможно най-скоро, за да не бъдем в хотел задълго. Не съм оглеждал много къщи. Оставих това на приятелката ми.

Тя направи ли добър избор?

Да, чудесен избор!

Какво мислиш за връзката си с привържениците досега?

Нещата изглеждат страхотно. Определено усещам тяхното доверие и вярва в мен и се надявам да мога да им се отпатя във всеки мач. Искам да работя здраво и да им покажа на какво съм способен. Определено се чувствам добре тук и бих искал да благодаря на феновете за това.

Какво направи за гостуващите фенове в частност?

Страхотно е да видя, че има толкова много фенове на Юнайтед при всяко гостуване – трудно е да опиша тяхната подкрепа. Те са там всеки мач, независимо дали е у дома или навън. Мисля, че говоря от името на отбора, когато казвам, че трябва да им благодарим за подкрепата им всеки мач.

Взимайки под внимание, че ти не си известен като голмайстор, не ти отне много да изпъкнеш тук, отбелязвайки в равенството с Уест Бром …

Да, спомням си, че изоставахме с 2-1. Опитах няколко удара към вратата преди това, но те бяха блокирани. Просто реших да опитам отново, когато топката стигне до мен и се опитах да я отправя към гол линията. Бях много щастлив да я видя да влиза.

Головете допълнителен бонус към цялостната ти игра и роля в отбора ли са?

Всъщност не работя толкова над отбелязването на голове, но определено мога да работя над това повече! (смее се) Обикновено съм играч, който подава и мисля, че заради това при първия ми гол опитах да подам към мрежата.

Каза, че се радваш да работиш с Луис ван Гаал. Кои са неговите методи, на които особено се възхищаваш?

Наистина се възхищавам на това, че той винаги е себе си. Винаги е много искрен към всички относно идеите си и това какво иска. Смятам, че това е добра черта в една личност, защото знаеш къде стоиш като играч. Това е, което буди възхищение у мен.

Как се вписваш сред съотборниците си в Юнайтед?

Когато дойдох, Робин ван Перси ми помогна много в началото, но моят английски бе добър, така че мога да разбера всеки, въпреки че понякога е трудно с акцента на някои от играчите! Всички бяха страхотни с мен и ме посрещнаха топло, чувствах се добре от самото начало.

Накрая, кое е най-приятното нещо досега от това да си играч на Манчестър Юнайтед?

Най-приятното нещо е да излезеш на терена. Това чувство винаги е много специално.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Блинд у дома, на и извън терена, 4.0 out of 5 based on 4 ratings