Блинд: Съперничеството се усеща на Анфийлд

Daley-Blind-Liverpool

Холандската звезда на Манчестър Юнайтед Дейли Блинд отговоря на въпросите на MUTV за неделния сблъсък между двата най-успешни клуба в английския футбол …

За краткия си престой в клуба досега успя ли да разбереш колко важно е дербито Ливърпул срещу Юнайтед за феновете?

Да, запознат съм с историята на двата клуба, разбира се познавам втория клуб по-добре, но знам, че и двата клуба са с впечатляваща история и имат голямо съперничество. Тези мачове винаги имат по-особено значение за феновете, а разбира се и за играчите на терена.

Какво бе усещането да играеш за Юнайтед на Анфийлд за първи път през март?

Като футболист искаш да участваш в тези мачове. Да играя на Олд Трафорд е сбъдната мечта, но да отида на Анфийлд и да усетя съперничетвото по трибуните бе удивително. Като играч усещаш напрежението, защото тези мачове ти дават нещо специално. Мачове като тези те карат да искаш да бъдеш футболист. Страхотно е, че в английския футбол стадионите имат толкова близки до терена трибуни, така че наистина да можеш да усетиш атмосферата. Анфийлд е един от онези стадиони, където срещу Юнайтед всичко е малко по-експресивно. Усещането е страхотно.

Отпразнуването на гола на Хуан Мата през второто полувреме пред гостуващите фенове бе специален момент?

Да, това е чудесен спомен. Когато отбележиш подобен гол е прекрасно както в личен план, в случая на Хуан, така и за отбора да отиде до феновете и да го отпразнува. Чувството да спечелиш там е чудесно и аз съм щастлив, че го изпитах, но искам да го изпитам отново.

Ти също се разписа срещу Ливърпул, при мача у дома по-рано през сезона, така че сигурно е било страхотно изживяване и за теб самия …

Както вече казах, мачовете на Олд Трафорд са специални всяка седмица. Когато Ливърпул ни гостуват можеш да усетиш атмосферата, конкурирането и напрежението в мача. А да отбележа гол бе невероятно усещане.

Спомена атмосферата и напрежението, има ли нещо което е по-различно при тези срещи?

Мисля, че при тези мачове излизаш на терена и в съзнанието си ти вече си изиграл този мач много пъти и знаеш колко специално е чувството, когато стъпваш на терена. Във всеки мач от Висшата Лига има нещо специално, всеки терен има своята история, но Юнайтед срещу Ливърпул носи нещо изключително в себе си.

Юрген Клоп е известен със ствоите интензивни пресиращи мачове. Това не е ли нещо, за което трябва да си подготвен?

Да, разбира се, ние винаги трябва да следим своя съперник. Всеки знае Клоп от престоя му в Дортмунд, където той се справи много добре и те играеха много добър футбол. Ние трябва да се подготвим възможно най-добре и да заложим на най-добрите си качества и да играем на базата на това.

Може ли победа на Анфийлд да донесе на Юнайтед нужния тласък за предстоящите мачове?

Да, предстоят ни много важни мачове. Всички отбори са много наблизо в класирането, ни сме само на девет точки от върха. Трябва да печелим мачове и да продължаваме да гледаме напред.

 

 

www.manutd-bulgaria.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Блинд: Съперничеството се усеща на Анфийлд, 5.0 out of 5 based on 2 ratings