Блинд се надява да бъде лидер

Daley Blind 17

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед, Дейли Блинд, признава, че би се радвал да стане лидер като баща си Дани, асистент мениджърът на Холандия.

Миналата седмица ван Гаал посочи Блинд-старши като най-добрия лидер на отбор, който някога е водил и изказа предположение, че новобранецът все още не е в тази категория, защото все пак има още накъде да се развива като играч.

Дани беше решителен в защита за Аякс и беше капитан и за националния отбор по време на своята бележита кариера, докато неговият син, все още само на 24г, направи впечатляващ старт на престоя си на Олд Трафорд.

„Прочетох ги,“ заяви Блинд за ManUtd.com, след като беше попитан за коментарите на боса. „Надявам се да се превърна в може би поне част от лидера, който беше той. Все още съм млад и мога да се подобря в това отношение.“

„Също така, това е нова ера за мен и аз дойдох на ново място. Но за себе си знам, че мога да бъда (лидер). Трябва да се науча на това и да го поддържам. Все още се уча всеки ден.“

Дейли се присъедини към баща си тази седмица, за да изпълни задълженията си на наионално ниво. Към момента, Дани е асистент на Гуус Хидинк в наионалния отбор на Холандия и ще го наследи след финалите на Евро 2016, но естествено той проявява изключителен интерес към прогреса на сина си.

„Баща ми ме гледа по телевизията (в неделя),“ каза Дейли, „Но аз винаги съм във връзка с него преди и след мачовете.“

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Блинд се надява да бъде лидер, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Коментирай