Блинд впечатли в дебюта си за Юнайтед

DaleyBlindDebut

Само след 90 минути от кариерата си в Манчестър Юнайтед, дебютирайки в съживяващата победа с 4-0 над Куинс Парк Рейнджърс, Дейли Блинд вече оговаря на модела за невъзпят герой на Олд Трафорд.

Анхел Ди Мария несъмнено беше звездната атракция по време на неделното възвръщане на форма, отбелязвайки един гол и изигравайки роля за останалите три – на Андер Ерера, Уейн Рууни и Хуан Мата. Маркос Рохо също показа изключително ефективно представяне като ляв бек, въпреки че дефанзивните му качества бяха използвани пестеливо срещу беззъбата съпротива, докато появяването на Радамел Фалкао през втората част беше озвучено от огромни овации през специалния тържествен следобед на Олд Трафорд.

Въпреки че феновете с право се наслаждават на качеството на атакуващата игра на Юнайтед, недооцененото представяне на Блинд заслужаваше също толкова внимание и изглежда холандеца е готов да се превърне в жизненоважна брънка от машината на Луис ван Гаал. Неговото непринудено, интелигентно движение на топката беше основа за доминацията на Червените Дяволи срещу гостуващия отбор, което неизменно предостави далеч повече време и пространство в центъра.

С летящите голове, щеше да е лесно за бившата звезда на Аякс да пресира напред в търсене на приказен дебют, но окуражен, той се задържа на позицията си в центъра и поддържаше обстоятелствата непроменени. Единственият му момент на усет беше 30-ярдовия удар, който доведе до несръчното спасяване на вратаря на КПР, Роб Грийн, който се справи добре с изчистването на последвалия удар на Фалкао.

Блинд доста ефективно поддържаше ритъма на Юнайтед, придижвайки топката отляво надясно с безпогрешна лекота. Просто докосване и подаване, след това друго докосване и подаване. Беше красиво, семпло и прекрасно за наблюдаване.

Холандецът показа също така и своята проницателност, разбивайки постоянно спорадичните контраатаки на КПР с впечатляващото си разчитане на играта, предусещайки опасността преди дори да е настъпила. Той беше като Оуен Харгрийвс под прикритие.

Както завръщащия се герой Рио Фърдинанд веднъж каза, добрият защитник винаги има чисти шорти в края на мача, защото никога не пада на терена. Блинд пресичаше вместо да се опитва да отнеме топката. Както успяхте да видите, Дейли беше безпогрешен.

След мача Блинд премина през смесената зона стъпвайки тежко с крака, изпотени след първото войнствено появяване във Висшата лига – дивизия, която изисква 90 минути физическо натоварване  от всички участници.

Макар и доволен от първото си участие, желанието на Блинд да се усъвършенства беше забележимо, говорейки позитивно за Ван Гаал, чиито методи ще го развият като играч „по отношение на позиционирането и тактиката“. Попитан дали новият му мениджър е толкова страшен колкото репутацията му загатва, той предостави отговор, който разкри част от неговата личност: „Не, той не е плашещ, просто е честен. Това може да е плашещо за някои, но на мен ми харесва.“

Отговаряйки на пъпросите по откровен, директен начин, който явно е типичен за холандците, новото попълнение на Юнайтед разкри навик, който е помогнал да изгради младежката си кариера досега: обсъждане по телефона след мача с баща му, Дани Блинд, легендарният бивш капитан на Аякс и Холандия.

„Да, той все още ми оказва влияние,“ признава Дейли, с половинчата усмивка. „Винаги ми помага. Винаги му се обаждам след мача, за да го обсъдим, така че съм любопитен да чуя какво ще ми каже този път.“

Въпреки че представянето му се изплъзна от радара, в сравнение с това на по-ярките му  съотборници, Блинд – старши би трабвало да е горд от отличното начало на престоя на неговия син на Олд Трафорд.

В доказателство на това, Дейли Блинд няма да бъде невъзпят герой в Юнайтед задълго.

 

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Блинд впечатли в дебюта си за Юнайтед, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Коментирай