Блакет изживява мечтата си

blackett-uniter-review

Отраснал под сянката на Олд Трафорд, Тайлър Блакет винаги е мечтал да играе за Манчестър Юнайтед и да продължи традицията в клуба за развиването на млади таланти.

Тромавият 20-годишен живее в Хълми, което е на няколко крачки от Театъра на Мечтите и на 5 минути с кола до центъра на града. Там, неговите родители – почитатели на Червените Дяволи – са отгледали момче, чиято единствена амбиция беше да играе футбол на професионално ниво по възможност за клуба, към който той се присъедини още на 8-годишна възраст.

Въпреки следването на своето образование първо в училището Сейнт Антъни в Ърмстан, а след това в колежа Аштън Сикст Форм, докато през това време се издигаше в йерархията в академията на Юнайтед, Блакет беше впечатляващо целеустремен, когато се срещна със съветник в тийнейджърските си години, с който да обсъди бъдещите си планове и реализация.

„Цялото си детство прекарах в тази игра и винаги съм искал да играя професионално“, обясни той пред United Review. „Никога не съм имал резервен план за това с какво бих могъл да се занимавам, ако не се бяха получили нещата при мен в Юнайтед. Винаги съм искал единствено да играя футбол и бях решен да го осъществя. Честно казано беше футбол или нищо, което може би беше рисковано, но така разсъждавах. За щастие, изглежда, че нещата потръгнаха при мен.“

С шест участия на сметката си за първия състав – пет като титуляр и едно като резерва срещу Евертън – изглежда, че наистина му провървя на физическия впечатляващия манчестърец, който очевидно процъфтавя под опеката на Луис ван Гаал, който е доказвал, че вярва в младежта. Но това, което прави израстването на Блакет още по-забележително е че той го постигна на фона на мащабна лятна селекция, при която холандецът добави шест скъпи нови попълнения към редиците на Червените дяволи.

Когато посочих този факт на Тайлър, той разкри какво го е мотивирало да се издигне до това ниво. „Чувствам се горд. Когато видиш, че клубът харчи пари, някои играчи биха си помислили, че може да не получат шанс да се докажат. Но аз никога не съм смятал така. Този клуб винаги предоставя възможност на младите и се надявам, че ще се възползвам от това.“

Единственото петно в крехката кариера на Блакет е червения картон, който последва не добре преценения от него шпагат срещу Джейми Варди при загубата с 5-3 от Лестър миналия месец. Въпреки че това можеше да поразклати увереността му, той го описа като „обеца на ухото“ занапред и обеща друг път да не взима такова решение след като също така е провел разговор и с ван Гаал. „Той просто ми обясни, че можеше да постъпя по друг начин вместо да го повалям на земята. Това определено е нещо, от което ще се поуча и ще запомня.“

Наказанието на Тайлър позволи на неговите съотборници Маркос Рохо и Пади МакНеър да блестят в негово отсъствие и да предоставят силна конкуренция преди следващия мач на Юнайтед срещу Уест Бромич. Дотогава, мускулестият манчестърец ще прекара времето си на тренировъчната база насаме с мислите си, докато неговите съотборници имат ангажименти с националнити си отбори. Също така, по време на паузата той ще може да премисли целите си за сезона, които бяха поставени през юли, включващи „пробив в първия състав“ и „да докажа на всички, че мога да играя“, и евентуално да си постави нови такива.

Както Блакет добре знае, следващата стъпка в неговото развитие е да утвърди мястото си в плановете на мениджъра за бъдещето. И докато това не е лека задача, целеустременото момче от Хълми е решено да се изправи лице в лице с предизвикателството. В крайна сметка, той си има мечта, която да сбъдва.

„Моето семейство винаги ме е подкрепяло. Приятелите ми също бяха удовлетворени да ме видят, играейки за първия състав“, добави той. „Те просто искат да продължа да се справям добре, заради самият себе си и аз точно това се опитвам да направя. Надявам се, че ще накарам всички да се гордеят с мен.“

 

Mark Froggatt, ManUtd.com

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (7 votes cast)
Блакет изживява мечтата си, 4.7 out of 5 based on 7 ratings

Коментирай