Бастиан може да се върне към най-добрите си дни

476376FF926C47379684AAD9A4F82A1D

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал смята, че има още какво да видим от лятната покупка Бастиан Швайнщайгер с червената фланелка през този сезон.

Германският национал има непостоянен старт на кариерата си на Олд Трафорд, представяйки се добре на моменти, но с прекъсване на кампанията заради контузия. 31-годишният играч пропусна последните седем срещи заради проблем с коляното.

„Бастиан извади лош късмет, защото се контузи точно когато беше във форма и се подобряваше,“ каза ван Гаал. „Въпреки това, през декември казах, че очаквам повече и той бе много разочарован от това, но смятам, че мога да си позволя да го кажа, тъй като очакванията ми са по-високи.“

Въпреки това признание, ван Гаал даде възможност на световния шампион да оправдае очакванията и да се завърне към формата, която му позволи да се превърне в един от най-почитаните полузащитници, по време на престоя му в Байерн Мюнхен, особено впечатлявайки мениджъра с изявите си към края на 2015.

„Манчестър Юнайтед го закупи, въпреки че той вече е на 31. Трябваше да убедя борда да го купим, защото е много добър играч и винаги носи на отбора повече баланс,“ продължава ван Гаал.

„Игра страхотно срещу Волфсбург и тогава започна да се връща на нивото, което демонстрира в Мюнхен – Мисля, че може да се върне към него.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Бастиан може да се върне към най-добрите си дни, 5.0 out of 5 based on 3 ratings