Андерсон: Надявам се да се опазя от контузии

AndersonПолузащитникът на Манчестър Юнайтед Андерсон признава, че е разочарован от непостоянната си форма.

Бразилецът ще започне седмия си сезон на Олд Трафорд, но много от феновете на Юнайтед смятат, че не са видяли най-доброто от 25-годишния играч.

В интервю за Manchester Evening News Андерсон заяви, че споделя разочарованието на феновете.

Той каза: „Не само феновете са разочаровани, аз също съм разочарован. Не съм искал да съм контузен. Искам да играя за Манчестър Юнайтед всяка седмица, тук ми харесва.

„Първите ми години бяха добри, после получих неприятни контузии. Миналия сезон се справях добре в продължение на шест мача и след това започнах да усещам дискомфорт в коляното. Болеше ме, но продължих да играя, защото исках да помогна на отбора си, но в един момент трябваше да спра.

„Правя една крачка напред и две назад. Точно когато си мисля, че всичко е наред, получавам травма.“

Андерсон се завърна от предсезонното турне на клуба в Австралия и Далечния Изток и каза, че харесва методите на новия мениджър Дейвид Мойс.

Той добави: „Тренировките на Дейвид Мойс са по-тежки, но това е добре за мен. Трябват ми тежки тренировки. Трябва да тичам и се чувствам добре. Трябва да вляза във форма и да отслабна. Трябва да сваля още два килограма, за да съм с идеалното си тегло.

„Просто не искам да се контузвам. Искам да тренирам всеки ден и да играя във всеки мач. Искам да дам най-доброто от себе си за отбора, да играя 90 минути и да не се налага да ме сменят. За да го направя, трябва да съм 100% здрав.“

Спекулациите за трансфер на Сеск Фабрегас от Барселона продължават и Андерсон би се радвал, ако испанецът дойде на Олд Трафорд.

Той добави: „Повече добри играчи означава по-добър отбор. Юнайтед има широк състав, може би един от най-широките в света. Знаем, че ще идват класни играчи и искам да бъда един от тях.“

www.manutd-bulgaria.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Андерсон: Надявам се да се опазя от контузии, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Коментирай