Американско турне 2017

Манчестър Юнайтед ще пътува до Съединените американски щати за предсезонното си турне това лято.

Момчетата на Жозе Моуриньо ще изиграят пет мача в пет различни града – Лос Анджелис, Солт Лейк Сити, Санта Клара и Вашингтон.

В предишните си посещения в САЩ Червените Дяволи приветстваха повече от половин милион фенове на мачовете си, в страна, в която се радват на подкрепата над над осем милиона привърженици.

Двуседмичното турне ще бъде част от подготовката на клуба за сезон 2017/18 във Висшата Лига. В последстве ще бъде обявена допълнителна информация за съперниците и стадионите, където ще се играят двубоите.

Първата визита на Манчестър Юнайтед в САЩ е през 1950 след края на сезона в Англия. От тогава клубът е посещават Америка общо 14 пъти, изправяйки се както срещу местни отбори, така и срещу клубове от Мексико и Европа.

Относно предстоящото турне, изпълнителният вицепрезидент на Юнайтед Ед Уудуърд заяви: „Визитата ни в Северна Америка ще даде на отбора най-добрата подготовка, изпълзвайки фантастични тренировъчни бази и прекрасни стадиони.“

„В последните години бяхме свидетели на невероятната подкрепа, която клубът има в САЩ, така че очакваме предстоящото турне с нетърпение.“

manutd.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Американско турне 2017, 5.0 out of 5 based on 3 ratings